5 oktober 2015

Missie

Missie: waarom ‘Succes en Geluk Nu’?

Het is mijn ambitie om mens en bedrijf het beste uit zichzelf en anderen te laten halen. Door afleiding, stress, remmende energie om te buigen naar krachtige resultaatgerichte focus. Elke dag, elk moment trots ervaren, samen resultaten neerzetten, groeien, weerstanden overwinnen.

Intensief genieten van topprestaties, schoonheid, warmte, kwali-tijd. Het beste uit mezelf en elkaar halen. Op de werkplek, op het sportveld, in de privé-sfeer. Niet omdat het moet maar omdat het kan. Ik zie elke dag op veel plekken de potentie die versneld kan worden. Vandaar de bedrijfsnaam Succes en Geluk Nú.

Individuele prestaties, nieuwe effectieve wijze van team- en organisatieontwikkeling, samenlevingsopbouw gebaseerd op respect, zingeving, zin hebben en trots. Dat betekent ook: herkennen en loslaten van ‘interne conflicten’. Want:

Ons Resultaat = K x Focus -2 x Conflict

Mark Theelen

Ik ben oprichter van Succes en Geluk Nu. Mijn leven lang gepassioneerd werkend aan groeiversnelling; leren en presteren. Daarvoor moest ik eerst ‘grote schoonmaak houden’. Loslaten van ideeën, emoties en gewoontes die me afremde.

De ontdekking van Zelfcoaching betekende voor mij persoonlijk een boost aan succes en voldoening. Het leven werd plezieriger en succesvoller. Als sporter concentreer ik me beter, wordt training effectiever en lijd ik (bijna) niet meer onder prestatiedruk. Als organisatiepsycholoog merk ik het verschil, het enthousiasme van deelnemers van trainingen en trajecten. Voor samen-werken in ondernemingen blijkt ‘zelfcoaching-on-the-job’ veel te kunnen betekenen. Betere afstemming, minder werkdruk en ziekteverzuim, meer vitaliteit, duurzaam toegevoegde waarde.

Ik werk graag samen met ambitieuze mensen en mensen die te veel druk ervaren.” Met hen is de grootste vooruitgang te boeken.

Netwerk

Mensen en organisaties door laten groeien naar ´het beste uit henzelf, voor elkaar en met elkaar. Dat doe ik in verbinding met netwerkpartners. Zij hebben diezelfde passie voor ‘steeds beter worden’, voor procesversnelling, voor gezonder en effectiever organiseren. Van sport naar werk, van individuele kracht naar teamflow, van werkdruk naar peak-performance en duurzame inzetbaarheid. Samen met ambitieuze mensen, die het lef en de discipline hebben om goed naar zichzelf te kijken, hebben we waanzinnige groeimomenten meegemaakt. Van hun bijzondere prestaties groeit ook onze trots en plezier.

Ik noem hier:

Archimedes voor het  menselijk, gezond en effectief gebruiken van onze schaarse tijd. De regelkring diagnose-dialoog-doen op organisatie en individueel niveau inrichten. Als diagnose-instrument gebruiken we de ‘taaktuner‘. Om werkdruk te objectiveren. Vervolgens effectief de dialoog aangaan met ons zelf, met collega’s en de organisatie. Om verstandige keuzes te maken, om met focus en ontspanning effectief te kunnen werken. De productiviteit in grote organisaties (>40) brengen we met minimaal 6% (bewezen)  na het 1e jaar omhoog. Op dit moment is de taaktuner in validatie-proces door het RIVM en wordt het instrument door TNO als ‘best-practice’ betiteld.

Gespecialiseerd in de ontwikkeling van effectieve communicatie en persoonlijke groei. In interactie leren voelen waar de kracht en spanning zit; van jezelf en van de ander. Gevoel en verstand bij elkaar brengen.

 

Voor een verkennend contact

Bel Nu
Route