5 oktober 2015

Sporters en Sporttrainers

Sport : passie, groeien, teamwerk

In sport kunnen we ons zelf zijn; gepassioneerd, spelenderwijs leren, gedeeld plezier. Iedereen mag tevreden zijn met het eigen niveau. Totdat we onze grenzen willen verleggen; dan neemt de druk toe. Je eigen verwachtingspatroon, ouders, trainers, publiek, media, gaan zich ermee bemoeien. Dan wordt het een kunst om onder druk ‘het smalle pad naar de top’ ontspannen en in balans te blijven bewandelen.

Met name trainers-coaches en ouders kunnen hier een succesversnellende bijdrage voor jeugdige talenten leveren.

Zelfcoaching en flow

‘Succes en geluk nu’ heeft zich met de methode ‘zelfcoaching’ gespecialiseerd in de ‘toegepaste sociale wetenschap’ van leren-(af-)leren in samenwerkingsprocessen. Met zelfcoaching is met name in sport relatief eenvoudig de mentaal-fysieke toestand van ‘flow’ te bereiken. Hier schreef ik een artikel over in Sportknowhowxl.

Flow kenmerkt zich oa door:

  • eenwording met de taak
  • alles lijkt vanzelf te gaan
  • optimale prestatie wordt geleverd
  • geen tijdsbesef

In en door sport ervaar je met ons een doorbraak naar je nieuwe mogelijkheden. Naar beter presteren met meer voldoening. Naast dat sportprestaties een doel op zich kunnen vormen is het voor ons een middel om te ervaren dat we effectiever en plezieriger samen kunnen werken.

Zelfcoaching in sporttraining en -wedstrijd

Met zelfcoaching neemt de intensiteit en leervermogen in trainingen toe en de stress in wedstrijden af. Sporters en sporttrainers maken in de sport en in hun leven een doorbraak..
In tennis, golf, tafeltennis, hardlopen, turnen, voetbal en hand-bike hebben we ervaring met een prestatiedoorbraak van trainers en sporters.

Wil je dit ook eens meemaken? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Bel Nu
Route